flytta möbler enkelt - flyttfirma mälardalen

Hur man bäst flyttar tunga möbler på egen hand

Flyttar - vi har alla varit där. Oavsett om det är en stor flytt över städer eller en mindre flytt några kvarter bort, innebär det en hel del planering och förberedelser. En av de största utmaningarna är utan tvekan att hantera och transportera tunga möbler. Låt oss titta på några beprövade råd och tips för att göra processen smidigare och skonsammare för både dig och dina ägodelar.

Viktiga tips för att flytta tunga möbler:

 • Tänk på att omfördela eller sälja: Innan du ens börjar, överväg om du verkligen behöver ta med dig alla stora och tunga föremål. Kanske kan du sälja eller donera dem och skaffa något nytt på den nya platsen? Detta kan spara dig tid och energi.
 • Montering och demontering: Många möbler, som sängar och soffor, kan tas isär. Detta underlättar transporten betydligt och minskar också risken för skador.
 • Förbered området: Se till att ditt gångutrymme är klart. Ingenting är värre än att försöka navigera med en tung byrå och upptäcka att vägen är blockerad eller att föremålet inte passar genom dörren.
 • Använd rätt utrustning: Handskar, flyttband och transportvagnar kan vara räddaren i nöden när du hanterar tunga föremål.
 • Ergonomi är nyckeln: Se till att du lyfter korrekt – med benen, inte med ryggen – för att förhindra skador.
 • Var särskilt uppmärksam i trappor: Trappor kan vara särskilt utmanande, så ta det lugnt och överväg att demontera möbler för att underlätta bärandet.
 • Skydda dina möbler: Innan du börjar flytten, överväg att linda in dina möbler i bubbelplast eller filtar för att förhindra skador och repor.

Flytttips för specifika föremål:

 • Piano: Dessa är särskilt svåra och tunga. Det rekommenderas att anlita professionell hjälp för att flytta ett piano.
 • Kylskåp och frys: Mät först och töm dem sedan. Tejpa dörrarna och se till att de står upprätt under transporten.
 • Soffa: Om möjligt, ta isär den. Om inte, se till att du har tillräckligt med hjälp för att bära den.
 • Säng: Demontera sängstommen och använd bubbelplast eller filtar för att skydda madrassen och sängsläden.
 • Garderob: Placera något under för att skydda golvet och om möjligt, demontera den.

Ta pauser när det behövs

Kom ihåg att det inte är en tävling. Om du börjar känna dig trött eller utmattad, ta en paus. Det är bättre att vara säker och ta det lugnt än att riskera skador på dig själv eller dina ägodelar.

Att flytta tunga möbler kan vara en utmaning, men med rätt förberedelser och försiktighet är det fullt möjligt att göra det på egen hand. Lycka till med din flytt!

Behöver du hjälp med flytt av möbler?

Kontakta oss för att få en enkel och smidig flytt. Vi hjälper dig med din flytt med både heltäckande tjänster och även med enskilda punktinsatser för endast hjälp med tunga möbler eller pianoflytt. Kontakta oss för en gratis offert!

Kontakta oss för flytthjälp!

Behöver du hjälp med din flytt av möbler eller hela ditt bohag? Vi hjälper dig få den bästa upplevelsen vid flytt. Du finner vår flyttfirma i Örebro, Enköping, Eskilstuna, Uppsala, Västerås och många fler orter. Välkommen att kontakta oss idag för kostnadsfri offert!