flytta säng - flyttfirma mälardalen

Flytta säng själv – steg för steg

Flytten är bokad, datumen närmar sig, och det är dags att förbereda sig på att flytta din säng. Hur du går till väga kan avgöra om flytten av din säng blir smidig eller om det uppstår komplikationer längs vägen. Här är en utförlig guide som tar dig genom varje steg av processen.

Förberedelserna – Nyckeln till en smidig flytt

Innan du ens börjar demontera sängen, ta dig tid att bedöma sängens storlek, vikt och form. Är det en enkelsäng eller dubbelsäng? Har den en sänggavel? Denna information kommer vara avgörande när du bestämmer vilken typ av fordon du behöver för flytten.

Tips: Före demonteringen, ta bort alla sängkläder, kuddar och madrasser. Detta gör själva flytten lättare och minskar risken för skador.

Demontering av sängen – Ta isär men håll koll

När du demonterar sängen, använd rätt verktyg och var metodisk. Det kan vara frestande att hoppa över denna steg och försöka flytta sängen som den är, men demontering minskar risken för skador. Var noga med att märka eller numrera varje del och de tillhörande skruvarna och muttrarna. Detta underlättar enormt när sängen ska monteras igen.

Tips: Använd din smartphone för att ta bilder under demonteringsprocessen. Dessa bilder kan vara ovärderliga när du ska montera ihop sängen på nytt.

Transporten – Lyft och lasta med omsorg

När det är dags att transportera sängen, se till att du har rätt typ av fordon. För större sängar kan en skåpbil vara det bästa valet. När du lyfter delarna, lyft alltid med benen och inte ryggen. Om möjligt, få hjälp av någon annan; det är säkrare och minskar risken för skador både på sängen och på dig.

Montering på ny plats – Samma procedur, men baklänges

När du är framme på din nya bostad, hitta en lämplig plats för sängen innan du börjar montera. Använd märkningarna eller numreringen du gjorde under demonteringen, samt eventuella bilder du tog, som referens för att sätta ihop sängen korrekt.

Bra jobbat!

Flytten av en säng kan verka som en utmaning, men med rätt förberedelse och noggrannhet blir processen mycket enklare. Med dessa steg och tips bör du känna dig rustad att ta dig an uppgiften.

Kontakta oss för flytthjälp!

Behöver du hjälp med din flytt av möbler eller hela ditt bohag? Vi hjälper dig få den bästa upplevelsen vid flytt. Du finner vår flyttfirma i Örebro, Enköping, Eskilstuna, Uppsala, Västerås och många fler orter. Välkommen att kontakta oss idag för kostnadsfri offert!