Tips packning

Checklista inför flytten!

Att flytta är jobbigt och tidskrävande, det är mycket man ska komma ihåg och även få klart. Vi kan hjälpa dig med din flytt på ett effektivt och billigt sätt som gör att du slipper stress och kan koppla av medan vi sköter flytten. Ska du dock trots detta flytta själv så kan du ta hjälp av vår flytt checklista!

  • Budgetera för flytten: Kalkylera kostnaden för att hyra en flyttbil, anlita flyttfirmor, köpa flyttlådor och andra förpackningsmaterial, samt eventuella övriga kostnader.
  • Sortera och rensa: Innan du börjar packa, ta tid att sortera igenom dina saker. Sälj, donera eller kasta saker som du inte längre behöver eller vill ha med dig.
  • Packning: Packa saker rum för rum, och märk lådorna tydligt med vilket rum de ska till i den nya bostaden. Skriv även upp en kort beskrivning av vad som finns i varje låda.
  • Värdefulla och känsliga saker: Packa värdefulla och känsliga föremål separat, och överväg att ta dem med dig själv under flytten för att förhindra skador eller förlust.
  • Byt adress: Anmäl flytt till Skatteverket och ändra din adress hos andra relevanta institutioner och företag, till exempel din bank, försäkringsbolag och tidningsprenumerationer.
  • Uppsägning av tjänster och kontrakt: Kom ihåg att säga upp eller flytta över dina tjänster som internet, el, vatten, och TV.
  • Rengöring: Planera för rengöring av din gamla bostad. Många hyresavtal kräver att du genomför en grundlig städning innan du flyttar ut.
  • Flyttanmälan: Glöm inte att göra en flyttanmälan så att din post kommer till rätt adress.
  • Planera flyttdagen: Se till att du har en tydlig plan för flyttdagen, inklusive transport och hjälp från vänner eller professionella flyttare.
  • Packa en första-natten-låda: Denna ska innehålla saker du kommer behöva direkt när du kommer till ditt nya hem, som toalettartiklar, kläder för nästa dag, laddare, mediciner och några köksredskap.

Efter flytten eller under flyttens gång är det även bra att:

Hälsa på grannarna: Presentera dig för dina nya grannar när du flyttar in. Det är alltid trevligt att känna till människorna i ditt nya område.

Utforska ditt nya område: Lär dig var den närmaste matbutiken, apoteket, sjukhuset och andra viktiga platser finns.

Lycka till med flytten!

Vi hoppas din flytt kommer gå bra!

Har du frågor eller funderingar och kanske vill ha hjälp med flytten eller delar av flytten så finns vi här för att hjälpa dig göra din flytt så smidig och effektiv som möjligt!